Cross

Altijd en overal op de hoogte van jouw campagne met het campagneportaal

Je bent continu bezig met het bereiken, boeien en binden van professionals. Daar stop je veel werk en tijd in. Dan wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de status van jouw advertenties en campagnes. 

Dat begrijpen we en daar komt het campagneportaal om de hoek kijken. Het campagneportaal neemt volledig het campagnemanagement uit handen. Het biedt een overzichtelijke en gemakkelijke manier om altijd en overal op de hoogte te zijn van de deadlines, de status van jouw materiaal en de publicatieplanning.

In dit blog vind je alles dat je wilt weten over het campagneportaal:

  • Wat kan je vinden op het campagneportaal?
  • Hoe gaat het contact nu?
  • Wat vinden gebruikers van het portaal?

Op het campagneportaal vind je vijf belangrijke pagina’s:

Dashboard

Aanleverplanning

Publicatieplanning

Campagneresultaten

Bewijsexemplaren

Wanneer je inlogt, kom je automatisch op het dashboard terecht. 

Het dashboard geeft een overzicht van de belangrijkste punten, zoals de deadlines voor de komende vier weken en een overzicht van het materiaal dat nog bij Cross ter beoordeling ligt. 

 

De pagina aanleverplanning geeft duidelijk weer wat je nog moet aanleveren. Het is je persoonlijke actielijst met alle deadlines en ook de publicatiedata. 

Door het gebruik van kleuren wordt duidelijk welke acties je nog moet ondernemen: is je uiting groen gemarkeerd? Dan is het materiaal goedgekeurd. Is jouw uiting oranje gemarkeerd? Dan moet je het materiaal nog aanleveren. 

Geen zorgen, deze kleuren hoef je niet uit je hoofd te leren: dit wordt verduidelijkt aan de hand van een legenda. 

Ook handig op deze pagina: alles is te filteren. Bijvoorbeeld op periode, campagne of een specifieke titel. 

Bij het aanleveren van het materiaal kan er nu gekozen worden uit eerder gebruikt materiaal, zowel voor print als online. Voor het online materiaal geldt dat er eerst een preview verzonden kan worden voordat het eruit gestuurd wordt. 

De persoon die aanlevert geeft standaard een akkoord op het gebruik van het materiaal bij het uploaden.

In het tabblad publicatieplanning tref je een overzicht van jouw volledige mediacampagne, ongeacht of deze bij Cross is ingekocht, of bij een andere partij. 

Je ziet wanneer je zichtbaar bent, met welk materiaal, in welke titel. Zo heb je een duidelijk jaaroverzicht, waarin je in één oogopslag jouw campagne ziet. 

Nieuw in het portaal zijn de campagneresultaten. Voor de check van je online campagnes hoef je geen telefonisch contact meer op te nemen, maar kan je altijd live bekijken. 

Heb je een advertentie in een e-nieuwsbrief of op een website geplaatst? Dan monitor je op deze pagina het aantal clicks op jouw banner, advertorial of rectangle en bij een advertentie op een website zie je ook het aantal views. 

In het kader van duurzaamheid hebben we met de bewijsexemplaren een grote stap gemaakt. Waar we voorheen het magazine waarin jouw advertentie stond altijd met de post verstuurden, kan je het nu gemakkelijk downloaden via het campagneportaal. 

Goed voor het milieu en handig voor de administratie!

Hoe gaat het contact nu?

Voorheen ging al het contact handmatig via team Backoffice van Cross. Met de komst van het campagneportaal is een hoop automatisch geworden, maar wees niet bang, team Backoffice staat nog steeds voor je klaar. 

Je ontvangt automatisch een mailtje met een herinnering voor het aanleveren van het materiaal, als je dat nog niet hebt gedaan. 

Heb je materiaal aangeleverd voor jouw campagne? Dan ontvang je van ons een bericht wanneer het is goedgekeurd, maar ook wanneer het is afgekeurd. 

Heb je vragen over jouw campagne, of over het portaal? Misschien vind je het antwoord al bij de FAQ, maar via de chatfunctie staan we ook voor je klaar. 

Heb je een andere vraag, of wil je gewoon even checken hoe het met Linsey, Esther, Wendy, Kirsten, Jeanine of Lisa gaat? Dan kan je ons altijd even bellen.

Wat vinden de gebruikers van het portaal?

We hebben gebruikers gevraagd om anoniem een review achter te laten over het gebruik van het portaal. We zijn heel blij met feedback en kunnen op basis hiervan het portaal steeds blijven verbeteren. Een aantal reviews die eruit springen: 

Direct weten hoe je jouw volgende klant bereikt?

dAIron

Dé AI tool voor jouw B2B marketingcampagne

Reserveer je advertentie Altijd en overal op de hoogte van jouw campagne met het campagneportaal direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!