Informatie interactief overbrengen met een webinar

De situatie

Als organisatie heb je veel kennis in huis, die je graag met je doelgroep wilt delen. Hoe vind je nou de perfecte combinatie tussen educatie én interactie? Want heel eerlijk, het moet voor je doelgroep ook leuk blijven.

Onlangs hebben we een klant hiermee geholpen. Een biofarmaceutische organisatie die vooroploopt in onderzoek naar innovatieve geneesmiddelen en zorgoplossingen voor moeilijk te behandelen ziekten. Eén van de teams binnen de organisatie is opzoek naar een combinatie tussen educatie en interactie om informatie over te brengen op hun belangrijkste doelgroep: MDL-artsen en verpleegkundig specialisten.

Om deze opdracht succesvol te voltooien, schakelt het team de hulp in van Cross.

De uitdaging

De organisatie brengt al jaren hun boodschap succesvol over op de doelgroep met advertenties in vakmedia. De uitdaging voor de nieuwe campagne is de goede combinatie zoeken tussen interactie en educatie. Het antwoord is een webinar. Met een webinar ga je diep de inhoud in, zonder dat dit saai wordt voor de deelnemer. Het is supermakkelijk om deze contentvorm interactief te maken. 

Dit is precies wat de klant zoekt, daarom kiezen we voor een webinar. Samen met het team van de klant pakken we de opdracht vol enthousiasme op.

De aanpak

Hoe gaat het organiseren en uitzenden van een webinar in de praktijk? Het team van Cross weet alles over de verschillende soorten content die passen bij verschillende communicatiedoelen. De projectmanager van Cross vormt het aanspreekpunt voor het team. Zij begeleidt de totstandkoming van het webinar van a tot z. De productie van een webinar start met een kick-off. Tijdens de kick-off werken we de wensen en behoeften, om educatie op een interactieve manier over te brengen, verder uit. De klant verzorgt de inhoud en Cross regelt alles met betrekking tot productie, opname, uitzending en accreditatie.

De projectmanager plant alle te nemen acties om tot een succesvol webinar te komen en stemt samen met de klant de tijdslijnen af. Bij dit project zit in de planning een grote uitdaging. De kick-off meeting vindt plaats op 29 maart en op 31 mei gaat het webinar plaats vinden. Kortom, een grote tijdsdruk om alles voor het webinar te regelen. Dit inclusief het aanvragen van de accreditatie. Een project dat normaal 10 weken aan voorbereiding nodig heeft, realiseren we in 8 weken.

Het resultaat

Het webinar is zowel in de live uitvoering als on demand erg succesvol en de klant is zeer tevreden over het eindresultaat. De klant is ook erg blij met de kwalitatieve en professionele setting en de gehele gang van zaken in de samenwerking. Om deze redenen overweegt de klant meerdere webinars op jaarbasis te organiseren in samenwerking met Cross.

Wat vindt de klant van het resultaat?

“We hebben nu twee keer een webinar georganiseerd met Cross en twee keer ben ik zeer tevreden over het eindproduct. Ook de aanloop ernaartoe ervaar ik als positief. De communicatie met de projectmanager, Nadine, verloopt erg vlot. Ik word op technische en organisatorische zaken ontzorgd waardoor we ons volledig op de inhoud kunnen focussen. Het technische (en inhoudelijke) eindproduct is precies wat we voor ogen hebben. Voor webinars kan ik Cross dan ook echt aanbevelen!”

Tip van Cross

"De inspanningen die je doet voor goede contentcreatie worden enorm gewaardeerd door je doelgroep, dit brengt je verder!"
Nadine Kramer
Projectmanager bij Cross

Meer Cases bekijken?

Bekijk met welke oplossingen we onze klanten hebben geholpen in het beter bereiken, boeien en binden van professionals.

Kom in contact

Bekijk met welke oplossingen we onze klanten hebben geholpen in het beter bereiken, boeien en binden van professionals.

Virtueel kopje koffie met Bouke Drost: Daag Bouke Drost uit om mee te denken...

Daag Bouke Drost uit om jouw concept te ontwikkelen!

Kan Bouke Drost jou helpen bij het ontwikkelen van een pakkend concept? Laat je gegevens achter, hij neemt zo snel mogelijk contact met je op. Liever zelf contact opnemen? Dat mag natuurlijk ook.

Meer weten over de mogelijkheden?

Bel ons op 010 – 74 21 020 of stuur een e-mail naar info@cross.nl.

Reserveer je advertentie Informatie interactief overbrengen met een webinar direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!