De beste tijd om zichtbaar te zijn in vakmedia is… de zomer?

Vakmedia is onmisbaar als je je doelgroep op een effectieve manier wilt bereiken. Professionals lezen vakbladen om op een laagdrempelige manier up-to-date te blijven van relevante ontwikkelingen binnen de branche. Maar wat is de beste tijd om zichtbaar te zijn in vakmedia? Eigenlijk is dat het hele jaar door, maar vaak wordt zichtbaarheid in de zomerperiode vergeten of minder belangrijk gevonden. En dat is zonde, want om deze 5 redenen wil je juist zichtbaar zijn in de zomerperiode:

  • Tijd
  • Onthouden
  • Aandacht
  • Opvallen
  • Levensduur

Tijd

In de zomer hebben veel professionals het (iets) minder druk. Hierdoor is er meer tijd over voor het lezen van interessante vakbladen en wordt je boodschap effectiever gezien en gelezen door de doelgroep.

Onthouden

Informatie op papier blijft beter hangen dan wanneer dit van een scherm gelezen wordt. Daar komt nog bij dat goed weer en zon voor endorfine zorgt. Endorfine zorgt ervoor dat mensen gelukkiger zijn, maar draagt ook bij aan een beter geheugen. Ben jij in de zomer zichtbaar bij je doelgroep, dan wordt jouw merk en boodschap niet vergeten.

Aandacht

Het lezen van vakmedia is onderdeel van het werk. Professionals blijven op de hoogte van de trends en ontwikkelingen en houden hun vaardigheden en kennis op peil. In de zomer is het rustiger op kantoor; veel collega’s zijn op vakantie. Dat zorgt ervoor dat jouw boodschap nog aandachtiger gelezen wordt door de doelgroep.

Opvallen

Zichtbaar zijn in de zomer wordt vaak vergeten. Dat is zonde, maar brengt ook kansen met zich mee. De concurrentiedruk is een stuk lager in de zomer. Om die reden zal de boodschap van jouw organisatie des te meer opvallen bij de doelgroep.

Levensduur

Tijdens de zomer zal er een gedeelte van je doelgroep op vakantie zijn. Gelukkig hebben vakbladen een lange levensduur. Titels worden bewaard en steeds opnieuw geraadpleegd. Daarnaast wordt vakmedia door meerdere personen gelezen. De bladen worden doorgegeven aan collega’s. Zo wordt jouw uiting ook na de vakantie nog gelezen.

Genoeg redenen om deze zomer zichtbaar te willen zijn voor je doelgroep. Je uiting wordt niet vergeten, hij valt lekker op en wordt aandachtig gelezen. Kunnen we jou helpen om deze zomer zichtbaar te zijn voor je doelgroep? Laat het ons weten!

Reserveer je advertentie De beste tijd om zichtbaar te zijn in vakmedia is… de zomer? direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!