De jobhopper

De enorme economische klappen ten gevolge van het coronavirus vallen (voorlopig) nog mee, maar een effect op de arbeidsmarkt is duidelijk zichtbaar. Vooral het jobhoppen is tot een halt gekomen.

Een glazen bol heb ik niet, helaas. Het is een onzekere tijd en sterker zullen we hier niet uitkomen, op korte termijn tenminste. Want natuurlijk komen we hier weer bovenop!

Maar hoe zit het dan nu met de arbeidsmarkt? Dagelijks sta ik in contact met verschillende organisaties en hoor overal hetzelfde: er zijn minder vacatures en ook het inwerken van een nieuwe collega is lastiger dan voorheen. Natuurlijk zijn de digitale mogelijkheden eindeloos, maar gemakkelijker is het niet.

Minder sollicitanten

Niet alleen de vacatures nemen af, ook het aantal sollicitanten is gedaald. Dat is voornamelijk te merken bij vacatures waar meer ervaring wordt gevraagd. Nu vraag je je natuurlijk af hoe dat mogelijk is. Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Men staat niet te springen om in deze onzekere tijd een vast contract op te geven. Deze ‘latent werkzoekenden’, de groep die wel open staat voor een nieuwe job, maar niet actief zoekt, is nu minder happig om van baan te wisselen.

De jobhopper is niet meer zo 'hopperig'

Dit bekent natuurlijk niet dat ze er niet meer zijn, ze zitten gewoon beter verstopt en het kost wat meer moeite ze te bereiken.

 

 

Latent werkzoekenden

 

 

Deze doelgroep bereik je via vakmedia: vakbladen, websites en online nieuwsbrieven die zij regelmatig lezen om kennis en nieuws binnen hun werkveld op te doen.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om via deze media vacatures onder de aandacht te brengen? Neem gerust contact op

Reserveer je advertentie De jobhopper direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!