Deel jouw kennis en expertise via een live event

Het live event is een uitstekende manier om kennis en expertise met professionals te delen. Wanneer een face-to-face evenement niet kan, is het live event een goed alternatief waarbij interactie met deelnemers nog steeds mogelijk is. Zij nemen allemaal tegelijk online deel. Het live event brengt je toch in contact met jouw doelgroep en brengt de interactie naar een hoger niveau. Door de verschillende voordelen is een live event een verrijking voor jouw organisatie.

Zodra je weet dat je een online event wilt organiseren, kijken we samen naar welk type evenement het beste bij jouw boodschap past en bij de mate waarin je interactie met de deelnemers wil. Op basis daarvan kiezen we welke vorm van een event het beste bij de wensen past. Is dat bijvoorbeeld een webinar, een paneldiscussie, een online congres of -cursus? Ook bespreken we de opnamelocatie en aankleding. Zodra dat inzichtelijk is, gaan we het evenement organiseren. Wat komt bij het organiseren van een live event kijken? We nemen je graag mee in de stappen die wij ondernemen:

  • Ontwikkeling van het online platform
  • Promotie van het online event
  • Interactie
  • Resultaten
  • Content

Ontwikkeling van het online platform

Zodra jouw wensen in kaart zijn, beginnen we met het bouwen van een platform. Hier wordt het live event uitgezonden en kan later als mediatheek dienen, zodat het live event ‘on demand’ terug te kijken is. Het platform zorgt ervoor dat verschillende beelden goed schakelen, dat jouw huisstijl goed naar voren komt, dat bezoekers geen storingen ondervinden en dat de interactie tussen sprekers en bezoekers soepel verloopt.

Promotie van het online event

De volgende stap is de communicatie naar jouw doelgroep. Deze neemt Cross Media volledig uit handen. Ook dit verloopt via ons platform. We versturen uitnodigingen, reminders en zorgen dat de ‘reis’ naar jouw live event een prettige ervaring is voor de bezoeker. Uiteraard passen alle uitingen in de huisstijl van jouw organisatie.  

Interactie  

Het is zover, het live event vindt plaats! De vorm van het event staat vast, de locatie en aankleding zijn gereed, de sprekers staan (online) klaar en alles kan beginnen. Er is ook bepaald hoeveel interactie voor jouw boodschap belangrijk is. Qua interactie zijn er verschillende mogelijkheden. Een aantal voorbeelden zijn:

  1. Peilen van meningen. We starten een event vaak met het peilen van meningen door middel van een poll over een bepaald onderwerp.
  2. Vragen stellen om betrokkenheid te creëren. De spreker kan vragen stellen aan het publiek of andersom. Hier kunnen ook andere sprekers bij betrokken worden.
  3. Interactie tussen deelnemers onderling. Zij worden onderverdeeld in groepen (break-out rooms) om een opdracht te maken, te discussiëren of te brainstormen.

Zoals je merkt, zijn er volop interactiemogelijkheden en kan dit naar persoonlijke wens en voorkeur worden geconcretiseerd.

Resultaten

Een groot voordeel van het live event is de meetbaarheid. Natuurlijk is het aantal bezoekers belangrijk, maar ook de mate van interactie is te meten. Ons platform zorgt ervoor dat de resultaten op een heldere manier bij jouw organisatie terechtkomen. Op die manier zie je direct de impact van jouw live event!

Content delen

Jouw event daarna nog in je contentuitingen gebruiken? Zoals benoemd, is het mogelijk om ons platform na het event te gebruiken als mediatheek. Zo kan je content uit het live event blijven delen met je doelgroep. Daarnaast hoeft jouw doelgroep niets te missen – ook als ze het event niet live konden bijwonen.

Ben jij benieuwd naar het delen van jouw kennis en expertise via een live event? Ik help je graag met de organisatie en denk graag met je mee. Stuur me zeker een berichtje!

Reserveer je advertentie Deel jouw kennis en expertise via een live event direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!