Cross Tipt – Drie tips van Owen

Ben jij iemand die niets wil missen? We’ve got you. Net als jij blijven we bij Cross graag op de hoogte en winnen we informatie en kennis in. We delen dan ook graag wat wij op dit moment lezen, beluisteren of bekijken. Kortom; deze tips wil je niet missen.

In dit artikel deelt accountmanager Owen, uit team Employer Branding, waar hij zich op dit moment in verdiept en hoe hij zijn kennis op peil houdt.

“Ik ben altijd bezig met hoe bedrijven zich zo goed mogelijk kunnen profileren als employer brand. Dat is extra belangrijk in de huidige markt, waar zoveel vraag is naar talent. Het creëren van een sterk werkgeversmerk kan uitdagend zijn, maar daarom is het zo’n interessant en inspirerend onderwerp.”

Podcast – Talk Talent To Me

Deze podcastserie door Hire is interessant voor iedereen die iets met recruitment te maken heeft. Podcasts vind ik een prettige en laagdrempelige manier om informatie te consumeren. Talk Talent To Me behandelt alle trends, strategieën en technieken op het gebied van recruitment, met elke aflevering een andere gastspreker. In ongeveer een half uurtje ben jij weer helemaal op de hoogte!

Handboek Recruitment & Employer Branding – Gusta Timmermans

Feitelijk kan je je kennis nog niet op de hoogte brengen met deze tip, omdat het boek nog uit moet komen. Zelf heb ik het boek al besteld en kan niet wachten tot ik het volgende maand ontvang! Het boek is het eerste complete Nederlandse handboek voor recruitment en employer branding en verschijnt op 18 oktober. Gusta Timmermans is eigenaar van het bedrijf Recruitment Builders en heeft zich, met meer dan 20 jaar ervaring in het vak, ontwikkeld tot expert in het vakgebied. Ook haar boek “199 vragen voor een succesvol selectiegesprek” is een aanrader, als je iets wil lezen tot 18 oktober. 

Werken bij… defensie

Ik houd me over het algemeen bezig met employer branding binnen de zorg. Maar ik kan zeker genieten van een goede campagne in een andere branche. En.. van een goed voorbeeld kan iedereen leren.

Een goed voorbeeld is de campagne van Defensie. Misschien ken je nog de campagne met “geschikt – ongeschikt”. Daar hebben ze het niet bij gelaten: het YouTube kanaal staat vol met inspirerende video’s en ze vliegen het onderwerp aan vanuit verschillende invalshoeken. Denk aan weetjes over de organisatie, het gebruik maken van influencers, en “meelopen” met professionals. Super krachtige content en met een duidelijke boodschap: werken bij defensie is niet voor iedereen weggelegd.  

 

Hopelijk heb je iets aan mijn tips en ben je geïnspireerd om aan jouw organisatie te gaan bouwen als sterk werkgeversmerk. Meer tips nodig, of heb je nog een leuke tip voor mij? Laat het me weten!

Reserveer je advertentie Cross Tipt – Drie tips van Owen direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!