Een dag netwerken in de vastgoedsector

Onlangs heb ik samen met Henk Fieggen, cross-media publisher bij IVVD (Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid), de grootste beurs in het vastgoed in Nederland bezocht. Bij dit evenement staan kennisdeling, inspiratie en netwerken centraal staan. En netwerken was dan ook precies wat Henk en ik die dag deden. 

Eén dag voorafgaand aan het evenement, bespraken we op het kantoor van IVVD in de Bilt vast wat we met onze aanwezigheid wilden bereiken. Het voornaamste doel is om relaties met (potentiële) klanten te onderhouden. We bepalen welke stakeholders belangrijk zijn om te spreken, en na een prettige meeting spreken we af om elkaar de volgende dag elkaar om 10.00 uur bij de ingang van de RAI te zien.

De volgende dag om 10.00 uur is het zo ver, mijn eerste vastgoedbeurs. Ik bezoek regelmatig beurzen en congressen, maar dat heeft vaak een ander doel. Ik heb voor deze beurs geen sales verzorgd en kom hier vooral om te netwerken en relaties te onderhouden. Henk en ik halen een kop koffie en lopen een oriënterende ronde langs de meer dan 275 stands die Provada rijk is.

Nu we weten waar we welke standhouders kunnen vinden, gaan we “erop af”. We vormen een goed team. Henk is al jaren werkzaam binnen de vastgoedbranche en heeft een groot netwerk binnen de sector. Daarnaast weet hij precies welke hot topics op dit moment spelen en welke thema’s in vakblad Vastgoedsturing van IVVD ter sprake komen. Mijn expertise op het gebied van marketing en het bereiken, boeien en binden van professionals sluiten daar mooi op aan. Zo vullen we elkaar goed aan. 

Het is 13.00 uur, we gaan samen lunchen en lopen daarna allebei apart een rondje. Ik heb opgeschreven wie ik nog wil spreken en ga langs bij nieuwe contacten en bestaande relaties. Ik ben vooral benieuwd hoe hun dagen op dit evenement verlopen en hoe het met ze gaat.  

Voor mij was dit een erg waardevolle dag. De samenwerking tussen Henk en mij is versterkt, we hebben elkaar beter leren kennen. Daarnaast heb ik veel nieuwe contacten kunnen leggen, interessante gesprekken gevoerd en bestaande relaties onderhouden.

Mijn tip? Congressen en beurzen zijn uitstekend om je netwerk uit te breiden en up-to-date te houden. Jaarlijks zijn er ontzettend veel evenementen, gericht op specifieke sectoren en thema’s. Houd goed in de gaten welke evenementen voor jouw branche interessant zijn. Oh, en betrek de key accountmanager! We gaan graag met je mee.

Reserveer je advertentie Een dag netwerken in de vastgoedsector direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!