Groen als gras

Dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is, is misschien een open deur. Sterker nog, het zal alsmaar belangrijker worden. Ook wij, en onze klanten, hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Het is dus niet alleen belangrijk om groen en duurzaam te zijn, maar ook te blijven.

Dat vindt ook Medisch Contact. Het vakblad, dat wekelijks verstuurd wordt naar 47.500 artsen, is continu in ontwikkeling om nog duurzamer te worden. Onlangs hebben zij bijvoorbeeld al de keuze gemaakt om het blad te drukken op een duurzamere papiersoort.

Maar Medisch Contact gaat een stapje verder. De MC eindejaarsspecial staat compleet in het teken van duurzaamheid. Om dat te benadrukken werd er druk gezocht naar extra groene mogelijkheden.

Gelukkig weet Leo, productiecoördinator bij Cross, alles over papiersoorten en innovaties op het gebied van drukwerk en -processen. Hij kwam dan ook met een passende oplossing voor dit groene themanummer van Medisch Contact: de cover van Medisch Contact wordt namelijk gedrukt op speciaal papier, dat gemaakt is van gras!

Gras? Ja! Bermgras om precies te zijn! Waarbij afval (want bermgras is afval) dus als grondstof gebruikt wordt. Verder wordt er ook gerecycled papier in verwerkt. Het Nederlandse bermgras, (voor dit project worden bloemrijke bermen gekozen, dus ook nog eens vriendelijk voor de bijen en andere insecten) vervangt de vezels uit het hout.  Dit papier bevat geen gebleekte vezels of optische witmakers en is volledig recyclebaar.

Drukkerij Holland heeft de cover voor deze Medisch Contact editie gedrukt. Team productie was dan ook bij Drukkerij Holland op bezoek om te kijken naar het drukken van deze cover op dit bijzondere papier.


Reserveer je advertentie Groen als gras direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!