Podcastcijfers 2023

Wist je dat de populariteit van podcasts blijft stijgen? Het aantal luisteraars in Nederland ligt ondertussen al bijna op 50%. Daarnaast zijn ook de aantal mensen die podcasts beluisteren om op de hoogte te blijven binnen hun vakgebied met ruim 6% gestegen dit jaar.

Met de Podcast Monitor, onderzoekt MarktEffect de populariteit, het luistergedrag en de ontwikkelingen van de podcast in Nederland. In juni 2023 is het laatste onderzoek gedaan. Wij hebben de belangrijkste resultaten gebundeld in deze infographic.

Want als je overweegt om een eigen podcast te beginnen, is het super relevant om te weten wat de behoeften van de luisteraar zijn.

Daarom weet je na het bekijken van deze infographic voortaan: Hoelang duurt de gemiddelde podcast? En wordt er eigenlijk naar oude podcasts geluisterd? En is het waardevol om een podcastserie uit te geven? En hoe zit het eigenlijk met advertenties en reclame?

Je leest het allemaal in de infographic.

Heb je er vragen over? Ik doe niets liever dan over podcasts praten. Onderaan deze pagina vind je mijn agenda. Plan vooral een meeting met me in, dan doen we een digitaal bakje koffie.

Ook handig om te weten: Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.050 respondenten, de meesten werkzaam in de gezondheids- en welzijnsbranche, zakelijke- en overige dienstverlening, overheid, transport en logistiek en handel. 

Infographic Podcastcijfers 2023

Plan een call met me in!

Reserveer je advertentie Podcastcijfers 2023 direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!