Terugblik op de SILMO 2018

Door Anouk Rondberg

In het weekend van 28 september was het zover: samen met de redactie van het vakblad Oculus reisde ik af naar Parijs. In dit weekend vond daar namelijk de SILMO plaats in Paris Nord Villepinte. SILMO is de grootste optiekbeurs ter wereld en aangezien Oculus wordt uitgegeven door de NUVO (Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven) is dit ‘the place to be’.

Maar liefst 950 exposanten introduceerden hun nieuws op het gebied van optiek en eyewear. Voor mij als accountmanager een mooie aangelegenheid om mijn internationale contactpersonen in persoon te ontmoeten en spreken. Dat heeft toch mijn voorkeur ten opzichte van enkel telefonisch contact. Het is zo belangrijk om een goed beeld van elkaar te hebben!

De weken voorafgaand aan de SILMO bestonden voor mij dan ook uit het inplannen van afspraken. Gelukkig ben ik altijd al goed in puzzelen geweest ;-). Eenmaal op de beurs kwam alles samen en hebben wij onze contactpersonen kunnen ontmoeten, spreken en hebben wij samen met hen alvast vooruit kunnen blikken naar de campagnes die zij in 2019 gaan voeren. Hiernaast hebben we zelfs nog de tijd gevonden om nieuwe contacten te leggen.

Op zaterdagavond waren we uitgenodigd voor de uitreiking van de SILMO ‘d Or awards, waarvoor een heuse soiree werd georganiseerd in het Musée Des Arts Forains. Op deze fantastische(!) locatie hadden wij de kans om op een hele informele manier te netwerken én natuurlijk ook om even met onze voetjes van de vloer te gaan. Work hard, play hard, zullen we maar zeggen. Uiteraard tot niet al te laat, want de volgende ochtend ging de wekker weer vroeg voor een laatste bezoek aan de SILMO.

Zondag aan het eind van de middag vertrokken wij met de Thalys weer naar Nederland. Moe, maar voldaan! Want wat hebben we een fantastisch weekend gehad. En nu doorpakken op al die mooie contacten, voor een zo goed mogelijk resultaat.

SILMO, à l’année prochaine!

Reserveer je advertentie Terugblik op de SILMO 2018 direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!