Video inzetten op social media – een overzicht per platform

Kan je op social media beter een video plaatsen, dan een foto of artikel? Ja! Qua type content werken video’s namelijk het beste. De rest van de contentvormen dan maar achterwege laten? Dat zou ik niet doen, maar maak in ieder geval gebruik van video in je uitingen!

Video zorgt voor een hoge conversie, biedt oneindig veel mogelijkheden, het houdt de aandacht van de kijker vast en daarnaast laat ook Google video’s vaker bovenaan verschijnen in de resultaten ten opzichte van andere content. En dit is slechts een greep uit de voordelen die het inzetten van video in je uitingen biedt.

Daarnaast zijn sociale media laagdrempelige kanalen om de content op te delen. Zorg natuurlijk wel dat je het platform kiest dat het beste bij jouw organisatie, doel en boodschap past. Kortom, reden genoeg om video in te zetten op social media.

Maar welk platform gebruik je voor welke video? En wat zijn eigenlijk het beste formaat en in welk bestandtype? En hoe lang moet die video dan duren? Plus, welk moment is dan het beste om je content te delen? BreadnBeyond heeft een infographic gemaakt, waarin al jouw vragen beantwoord worden. Deze is zo overzichtelijk dat we ‘m echt even met je willen delen!

Zelf beginnen met het maken en delen van video’s? Bekijk deze drie kijk- lees- en luistertips eens!


Social Media Videos: 10 Things You Have to Know. Video inzetten op social media – een overzicht per platform

Reserveer je advertentie Video inzetten op social media – een overzicht per platform direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!