3 tips voor een boost op jouw vacature

Een pakkende vacaturetekst schrijven is best lastig. Daarnaast moet je ook nog eens zien op te vallen tussen alle andere vacatures. Organisaties benaderen potentiële werknemers via allerlei platformen en werkzoekenden worden door nieuwe kansen overspoeld. Hoe voorkom je dat jouw vacature niet als speld in de hooiberg verdwijnt? Kortom, hoe zorg je ervoor dat de sollicitaties bij jou binnenstromen?

 

Neem een kijkje op de gemiddelde vacaturesite. Wat valt op? Identieke teksten en een gebrek aan visuele uitingen. Op deze manier haakt de werkzoekende snel af, en dat is niet de bedoeling.

 

Hoe springt jouw vacature er dan tussenuit en hoe grijp je de aandacht? Met deze 3 tips geef je jouw vacature een boost.

 

1. Een goed begin is het halve werk

Het is belangrijk dat je werkzoekenden vanaf het eerste moment triggert. Zo onthoudt de kandidaat de vacature én jouw organisatie. Maar hoe zorg je daarvoor, wat is zo’n trigger?

Kijk eens naar vacatures die jouw concurrenten publiceren. Haal hier inspiratie en kennis uit. Als je weet wat jouw concurrenten doen, dan is het makkelijker om je te onderscheiden.

Schrijf vervolgens een titel en introductie die de aandacht grijpen. Dit stukje tekst beslist of je de aandacht van de lezer vasthoudt of verliest. Zorg ervoor dat de intro een opwarmer is voor de rest van de tekst. De werkzoekende wordt nieuwsgierig.

 

2. De kracht van collega’s

Voeg een persoonlijke touch toe. Waarom is jouw organisatie beter of leuker dan de rest? De kandidaat kan zich inleven: zien zij zichzelf werken binnen jouw organisatie?

Heb je inspiratie nodig? Jouw medewerkers weten als geen ander waarom het een must is om bij de organisatie te werken. Laat medewerkers aan het woord! Wat maakt de werkplek uniek? Waar worden zij warm van? Hoe ervaren ze de sfeer, de cultuur en de werkzaamheden? Zo schets je een eerlijk beeld van de onderneming.

 

3. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Je wilt je onderscheiden van andere vacatures. Wees daarom creatief!

Gebruik veel afbeeldingen, om de kandidaat een goede impressie te geven en om lange teksten te onderbreken. Zo blijft de lezer actief. Vergeet daarbij uiteraard niet je huisstijl, die zorgt voor herkenbaarheid.

Of gooi het over een andere boeg: kies voor een vacaturevideo!

Wat laat je daarin zien? Laat je creativiteit de vrije loop. Geef bijvoorbeeld een tour van de organisatie en/of vertel inhoudelijke informatie over de functie. Wat extra inspiratie nodig? Lees dan het blog “Breng jouw vacaturetekst tot leven met video”

 

Ook niet vergeten!

Maak het ten slotte zo makkelijk mogelijk voor de kandidaat om te solliciteren voor de functie. Een duidelijke call-to-action is belangrijk. Maak gebruik van buttons in de tekst. Zo zet je de kandidaat meteen aan tot actie.

 

 

Kunnen we je helpen met het werken aan employer branding, of het onder de aandacht brengen van jouw vacature bij professionals? Laat het ons weten!

Reserveer je advertentie 3 tips voor een boost op jouw vacature direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!