Bereik is belangrijk, maar hoeveel impact maak je nu echt?

Wanneer je adverteert, een LinkedIn bericht plaatst of een live event organiseert, wil je dat jouw organisatie zo zichtbaar mogelijk is. Maar bereik gaat niet alleen over kwantiteit, ook kwaliteit is belangrijk. Daarmee maak je pas écht impact. Bij Cross Media gaan we uit van de volgende drie elementen die helpen om meer impact te creëren:

1. Staar je niet blind op bereikcijfers

Blindstaren op bereikcijfers is niet altijd een goed idee. Het is belangrijk dat je boodschap bij de juiste doelgroepen terecht komt. Is jouw organisatie actief in een niche, dan heeft het weinig zin om heel de beroepsbevolking te bereiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om iedereen binnen de zorg te bereiken, maar misschien kan je je beter alleen richten op verpleegkundigen? Ook kan je daarin een verdiepingsslag maken en concentreer je je specifiek op de hart- en vaatverpleegkundigen. Het lijkt misschien belangrijk dat je boodschap zo vaak mogelijk bekeken wordt, maar bereik je niet de juiste personen dan heeft je uiting geen impact.

2. Zorg voor een onderscheidende boodschap

Naast de bereikcijfers, is het belangrijk om kritisch naar je boodschap te kijken. Deze moet perfect bij de ontvanger passen. Zit de professional die je wilt bereiken wel op jouw boodschap te wachten? Wanneer jouw boodschap wel de juiste professional bereikt, maar niet aanspreekt, is dat zonde van de moeite.

Bied een oplossing waarmee het dagelijks werk voor professionals wordt verbeterd. Niet alleen creëer je impact, ook zal jouw boodschap opvallen omdat hij onderscheidend is.

3. Kies voor het juiste medium en moment

Je hebt een pakkende, onderscheidende boodschap. Maar hoe zorgt deze voor impact? Veel titels of merken bieden de mogelijkheid tot het communiceren via meerdere kanalen. Creëert jouw boodschap via vakmedia het meeste impact, of sluit een podcast misschien beter aan bij het doel van jouw boodschap?

Niet alleen hoe, maar ook wanneer zorgt je boodschap voor impact? Het moment van communiceren is belangrijk. Je moet weten waar jouw doelgroep zich bevindt zodra deze in aanraking komt met jouw uiting. Daar pas je je boodschap op aan.

Kortom, streven naar een groot bereik is helemaal niet erg, maar het mag niet je einddoel zijn. Ga voor impact!

Reserveer je advertentie Bereik is belangrijk, maar hoeveel impact maak je nu echt? direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!