Best gelezen artikelen Endocrinologie

Als marketeer ben je continu op zoek naar manieren om professionals te bereiken, boeien en binden. Professionals als internisten kan je gemakkelijk bereiken met bijvoorbeeld een advertentie in het online vakblad of de e-nieuwsbrief van Endocrinologie. Relevante inhoud zorgt voor het boeien en binden van de doelgroep.

We geven je graag wat meer inzicht in de interesses van internisten. Goed om te weten waar de interesses van jouw doelgroep liggen zodat jij je contentuitingen daarop kan aansluiten. We onderzochten wat de meest gelezen artikelen zijn van Endocrinologie in 2023.

1. Hoe hormonen het brein vertellen wat er met calorieën moet gebeuren

Hij was als internationaal vermaard expert op het gebied van obesitas een van de invited speakers tijdens de Dutch Endocrine Meeting (DEM). Daaraan voorafgaand stond prof. dr. Stephen O’Rahilly uit Cambridge Endocrinologie te woord over zijn onderzoek. ‘Ons recente werk aan de melanocortine receptor-3 levert belangrijke mechanistische inzichten op over de distributie van calorieën ten behoeve van lichaamsgroei op jonge leeftijd, en vetvrije massa en seksuele rijping later in het leven.’

Lees het volledige artikel hier.

2. Bèta-2 receptor is de ‘aan-knop’ van bruin vetweefsel

Bij haar promotieonderzoek naar de details van de activering van bruin vetweefsel stuitte Maaike Straat op de ‘heilige graal’ in dit vakgebied: zij vond de ‘aanknop’ van het bruine vet. ‘Dat opent perspectieven om vetverbranding in het bruine vet te activeren zonder blootstelling aan koude’, vat zij het belang hiervan samen.

Lees het volledige artikel hier.

3. Accentverschuiving naar fractuurrisico en -preventie

De herziene multidisciplinaire richtlijn Osteoporose en Fractuurpreventie van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) is in 2022 verschenen. Prof. dr. Joop van den Bergh licht als voorzitter van de richtlijncommissie de belangrijkste wijzigingen toe. Dat doet hij met Anique Brouwers, die als verpleegkundig specialist een voorname rol heeft bij het in de praktijk brengen van de richtlijn.

Lees het volledige artikel hier.

4. Glucosemonitoring in de ziekenhuissetting

In juni 2022 publiceerde de Endocrine Society een update van de richtlijn ‘Management of hyperglycemia in hospitalized adult patients in non-critical care settings’. Internist-endocrinoloog Peter van Dijk licht een aantal punten uit de richtlijn toe. De nadruk ligt hierbij op het gebruik van continue glucosemonitoring (CGM) in de ziekenhuissetting.

Lees het volledige artikel hier.

Hopelijk ben je geïnspireerd en kan je jouw content binnen je campagne gericht afstemmen op jouw doelgroep. 

Kan ik je helpen met het scherp insteken van jouw campagne richting endocrinologen? Neem een kijkje in mijn agenda en plan vrijblijvend een afspraak met me in.

Reserveer je advertentie Best gelezen artikelen Endocrinologie direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!