Jouw boodschap effectief bij professionals? Kies voor de juiste vorm!

Open deur? Misschien… En toch zien we bij Cross klanten geregeld stoeien met het kiezen van de doeltreffende combinatie van inhoud en vorm, of van boodschap en medium om het specifieker te maken. Om de juiste productie voor jouw zakelijke doelgroep te kiezen, doorloop je een aantal stappen. Je begint bij de behoefte of het probleem van de professional. Ook wil je weten in welke fase van de customer journey de professional zich bevindt. Vervolgens achterhaal je het consumptiemoment. Daarna bepaal je de vorm. Op basis van deze stappen kies je een vorm of productie die past bij jouw boodschap en effectief jouw doelgroep bereikt.

Stap 1: breng de communicatiebehoefte in kaart

Het is belangrijk om te weten wat het probleem of de communicatiebehoefte van jouw abonnee, klant of lid van jouw vereniging is. Alleen zo kan je zorgen dat jouw communicatie hier naadloos op aansluit. Is er bijvoorbeeld behoefte aan het bijblijven op het vakgebied van de dagelijkse werkzaamheden? Moeten er accreditatiepunten behaald worden? Kortom, wat vindt de professional belangrijk?

Stap 2: de fase van de customer journey

Weet je al in welke fase van de customer journey de professional zich bevindt? De verschillende fases waarin de klant zich bevindt, vragen om een andere vorm van communiceren.

Wanneer je iemand van unaware naar aware wil krijgen, vraagt dit om herhaalde, snel te verwerken en krachtige, korte informatie. Dat zijn meestal advertenties.

Verderop in de journey is steeds meer inhoud nodig. Dan wil je overtuigen, calls to action en mediarijkere informatie bieden. Denk hierbij aan video’s, animatie en websites. Richting de loyale klanten heb je weer andere combinaties nodig van vorm en inhoud. Voor deze professionals richt je je op het produceren van inhoudelijke magazines of whitepapers.

Stap 3: wat is het consumptiemoment?

Nu je weet op welk vraagstuk je jouw boodschap baseert, wil je weten wat het moment van consumeren is. Wordt jouw boodschap tijdens werktijd gelezen? Verspreid deze dan via een website, online nieuwsbrief, magazine of whitepaper.

Is jouw boodschap bedoeld om onderweg te consumeren? Denk dan aan het maken van een podcast. Deze leent zich perfect voor in de auto, op de fiets, of in het openbaar vervoer. Past de boodschap beter in de vrije tijd van de professional? Denk dan aan het produceren van een magazine of een video. Deze video kan in verschillende soorten vormen, bijvoorbeeld een paneldiscussie, webinar of vlog. Een magazine is een ontspannende manier om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je kiest voor een magazine wanneer jouw doelgroep de boodschap in het weekend tot zich neemt

Stap 4: bepaal de meest geschikte vorm

Bij het effectief overbrengen van je boodschap moet er nagedacht worden over de meest geschikte vorm. Wil je een onderwerp van verschillende kanten belichten? Dan is een paneldiscussie de juiste vorm voor je boodschap. Wil je meer interactie met je publiek? Denk dan aan een webinar met vraag-en-antwoord-functionaliteit. Draait je boodschap om het delen van nieuws en ontwikkelingen? Dan is een magazine, online nieuwsbrief of website een geschikte vorm om professionals te bereiken.

De keuze maken voor de juiste productie om effectief professionals te bereiken, kan lastig zijn. Met deze keuze helpen we je graag in een gesprek. Samen bereiken, boeien en binden we jouw doelgroepen!

Meer weten over het kiezen van de juiste vorm voor jouw boodschap? Neem contact met ons op!

Reserveer je advertentie Jouw boodschap effectief bij professionals? Kies voor de juiste vorm! direct!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!